Hamza Ok’la Çark Mesire Yeri’nde buluştuk. Açık olmam gerekirse, ligde ayağına top yakışan ve üstelik sözleşmesi sona eren 20’lik delikanlının anlatacaklarını merak ediyordum. Yine klasik Sakaryaspor buluşmasıyla başlayalım. Ercan Yıldırım’lı Ahmet Akkoç Okul Takımı, TEK Spor ve Sakaryaspor U 16… Şaban Yıldırım döneminde U 17’den profesyonelliğe geçiş…

“Bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası” diyor Hamza. Ancak yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdiğini düşünüyor. Özellikle son sezon tespitine kulak verelim: “Benim için verimli geçti. Kupa dahil 33 maçta görev aldım. Sürekli performansımı üste çekmeye başladım. Oynadıkça her şey yerli yerine gelmeye başladı.” Sözleşmesinin bittiğini hatırlatıyorum, “Sakaryaspor’dan beklentim var” diyor. 

‘2007’de tanıdım’

Sakaryaspor ile 13 yaşında tanışmış Atatürk Stadı’nda. Koyu Beşiktaşlı. Yıllar sonra forma giyeceğinden habersiz Sakaryaspor ile Beşiktaş karşılaşmasını izlediğini anlatıyor. Sonraları epey maç izlemiş babasıyla. Beşiktaş maçı hafızasında 1-1. Sakaryaspor’un golü Cangele’den. Mustafa Sevgi de o dönem idolleri arasında.

‘Final olsa kazanırdık’

Burun farkıyla ligde kalışımızı soruyorum, yanıt: “İki kez küme düştük. Acaba yine mi, dedik ama karamsarlığa kapılmadık. Hacettepe ile yaptığımız son maç eğer rakip takım açısından da final olsa kazanırdık.” Kendisini en kötü hissettiği maç, taraftarların “Çıplak oynayın” tezahüratı yaptığı maç. “Çok etkilendik” diyor.

‘Sağ açıkta zorlandım’

Mevkii tartışılan oyuncuydu. Bu noktada soruma yanıtı: “Ön libero ya da forvet arkası oynadım. Murat Hoca döneminde ilk kez sağ açıkta oynadım. Murat Hoca beni orada değerlendirmek istediğini söyledi. Görev adamıyım. Baştan epey zorlandım.”  Hamza yolcu mu? “Ciddi teklifler var. Fırsatları değerlendirmeliyim.”

Gündem dışı…

Sokakta gezinirken, kendisini tanıyanlar tarafından ‘Sakaryaspor’da oynuyor’ dendiğinde mutlu oluyor.
Boğa Burcu. Arada bakıyor, özelliklerini taşıdığını söylüyor. Kitap okumak, yeni yerler keşfetmek ilgi alanı.
Hayalleri var. Süper Lig’de ve 4 büyüklerde oynamak. Yurt dışına gitmek de istiyor. Ailesinden aşırı destek var
Kaç teknik adam ve başkan gördüğünü sorduğuma pişman oldu. 3 yılda sayılar 7-8 arası gitti. Kafamız karıştı.
Avrupa’da Steven Gerard, Türkiye’de Selçuk İnan’ı beğeniyor. Sakaryaspor’da ise Mesut Morgül’ü beğeniyor.
Futbol dışında ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Çekingen bir yapıya sahip ve çok fazla dışarıda takılmıyor.
Onca maç kaybeden takımın futbolcusuna bir soru daha derken, tebessümle yanıtlıyor: Arkadaşlarım çok sallıyor.
 

Editör: TE Bilişim