GELECEĞE YATIRIM

Serdivan Planetaryum sorumlusu Yener Yalçın, “Serdivan Planetaryum’u bugüne kadar 41 bin 600 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerimiz arasında 15 binden fazla öğrenci bulunuyor. Avrupa ve Amerika’da binlerce Planetaryum varken maalesef ülkemizde sadece 10 adet planetaryum var ve bunlardan biri de ilçemizde bulunuyor. Çocukların hayal güçlerini uzaya taşıyor. Serdivan’dan bir uzay bilimcisi ve bilim adamı çıkarmak en büyük amacımız. yapılan yatırımlar geleceğe yönelik yatırımlardır” dedi.

UZAY FOTOĞRAFI

Amatör Gökbilimci ve Astrofotoğrafçı Uğur İkizler şimdiye kadar çekim yaptığı gökyüzü fotoğraflarını konferansı izlemeye gelen misafirlerle paylaştı. Hangi fotoğrafı ne zaman ve nasıl çektiğini anlatan İkizler izleyenleri gökyüzünün sonsuzluğunda muazzam bir yolculuğa çıkardı.

MATEMATİK VE FİZİK

 Ankara Üniversitesi Astronomi Bölümü Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ethem Derman ise; “Serdivan çok şanslı bir ilçe. Gökbilime önem veren bir belediyeye sahip” diyerek başlayan Derman konuşmasında matematik ve fizik derslerinin sevdirilmesi gerektiğini ve bu dersleri sevmeyen milletlerin hep geri kaldığına işaret etti. 

Editör: TE Bilişim