Serdivan’da AKP ile MHP arasında ‘Adam’ krizi yaşanıyor. MHP İlçe Başkanı Muharrem Kurtulan, eleştirilerine ‘Söylenene bakarız laf mı diye. Söyleyene bakarız adam mı diye” sözleriyle yanıt veren AKP İlçe Başkanı Osman Çelik’e, aynı şekilde atasözüyle yanıt verdi: ““Adam,  adamdır olmasa da pulu, Eşek Eşektir olsa da çulu”
Kurtulan yaptığı yazılı açıklamada, AKP İlçe Başkanı Osman Çelik’in açıklamasında yer alan sözlerin kabul edilemez olduğunu ve düzeltileceği umuduyla iki gün beklediğini belirterek, “”Fakat özür dilemenin erdemini gösteremediği için, bu açıklama zaruri hale gelmiştir” dedi.
Siyasetin ahlak kuralları içinde, edep ve haya ile yapılması gerektiğini dile getiren Kurtulan, şunları kaydetti:
“Sayın Osman Çelik, eleştirilerime cevap veremeyip, haddini aşarak, siyasi terbiyeye hiç yakışmayacak bir şekilde, şahsıma ve onurla, gururla bağlı olduğum partime  “Söylenene bakarız laf mı diye, söyleyene bakarız adam mı diye” cümlesini kullanmıştır. Kendi terbiye seviyesini ortaya çıkardığı için ona tavsiyem, artık kendisine örnek aldığı kişiyi değiştirmesidir. Siyasette, yarın pişman olacağın sözleri, söylememek gerekmektedir. Bizim adamlığımızı sorgulamak, Sayıh Osman Çelik’in hem boyunu hem de çapını aşar. Adamlık, ulaşması zor, kaybetmesi çok kolay bir mertebedir.  Adamlık, hele ki siyasette dürüst olmaktır”

SORULAR

Serdivan halkının 2009 seçimlerinde MHP’ye yüzde 41 oyla muhalefet görevi verdiğini ifade eden Kurtulan, şöyle devam etti:
“Bu sebeple bizler, doğru yapılmayan işler için kendilerini uyarmaya, yolsuzluklar ve yanlışlıklar varsa ortaya çıkarmaya, kendileri çok rahatsız da olsa devam edeceğiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan gurur duyuyoruz.
Bu vesileyle kendisinin ‘adam’lığı veya kişiliği ile ilgilenmeden, AKP İlçe Başkanı olduğu için kendisini, 
1- Çubuklu köyündeki onlarca dönüm arazi olayının ne olduğunu, 
2- Ramazan iftarları ile Gölpark işletmesi arasındaki bağlantıyı,
3- Ruhsat ve imar kanununun hangi müteahhitlere uygulanmadığını
4- Sadece 2012 yılında peyzaj işlerine nasıl 400.000 TL harcandığını,
5- Belediye’nin hangi işini yapan firmanın, Belediye Başkan Yardımcısı’na hangi gerekçeyle makam aracını tahsis ettiğini,
6- 2009’dan bu güne, Serdivan Belediyesi olarak Reklam harcamalarının ne kadar olduğunu açıklamaya davet ediyorum.”
Kurtulan, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Son olarak, Atasözlerini çok seven Sayın sman Çelik, yine aynı açıklamada yaptığı “Eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri “ demiştir. Bende kendisine “ Adam, adamdır olmasa da pulu, Eşek Eşektir olsa da çulu “ atasözümüzü  hatırlatıyor ve boyundan büyük laflar etmemesini tavsiye ediyorum.”

Editör: TE Bilişim