Gündemin ilk maddesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 21 Ekim 2013 gün ve 11/308 sayılı kararı ile onaylanan Serdivan İlçesi 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’na bağlı olarak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması talebinin uygun görüldüğüne dair tanzim edilen İmar Komisyon Raporu ile 2. Gündem maddesi olarak görüşülen ve kırsal yerleşme alanları ile ilgili kırsal yerleşme sınırlarının belirlenmesine dair imar komisyonun hazırladığı rapor oy birliği ile kabul edildi.
Meclis gündeminde Uygulama İmar Planı Değişikliklerini içeren 3,4,5,6,7 ve 8. Maddeler ise yine oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündemin 9. Maddesinde ise Serdivan ilçe sınırları dahilinde yapılacak olan konut amaçlı yapıların 80,00 metrekareden daha küçük yaptırılmamasını içeren madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bu madde kapsamında amacın ilçe genelindeki apartlara yönelik bir standart belirlenmesi ve buraların amacı dışında kullanımının önüne geçilmesi olduğu ifade edildi.
Belediye hizmet binası bitişiğinde bulunan alanın Sakarya Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis edilerek bu alana Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulması konusunda belediye başkanına yetki verilmesini içeren madde oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Alemdar öncelikle bu merkezin herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Bu merkez inşallah başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize güzel hizmetler verecek. Özellikle son günlerde basınımızın da çok sık işlediği, gençlerimizi zehirleyen uyuşturucuya karşı artık konuşarak değil adım atarak “hayır” demek ve insanları bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Bu merkezin ilk sağlık hizmeti veren kurumlardan farklı olarak, bir yaşam koçluğu, danışmanlık ve bilinçlendirme merkezi olacağını belirtmek istiyorum. Serdivanımız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olsun” dedi.
Ağustos ayında tatile girecek olan Serdivan Belediye Meclisi tatil sonrası ilk toplantıyı 1 Eylül’de yapacak.

Editör: TE Bilişim