Tek maddelik olağanüstü toplantıda, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde onanan Serdivan İlçesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planına bağlı olarak hazırlanan Serdivan Merkez Güney 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşüldü.

Meclis üyelerine konu ile ilgili olarak bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ‘’Şehrimizde de yaklaşık 3 yıldır devam eden ve devletimizin belirlediği planlı şehirlere uygun imar planların yerel yönetimler tarafından yapılıp uygulanması amaçlanmaktadır. Artık 100 yıl sonra bile herkes burası sanayi, burası ticari, burası konut alanı diyebilecek. Bir milli politika olarak şehirleri geleceğe hazırlamak amacıyla, yaklaşık 3 yıldır çalışmalar sürmektedir. Önce 100.0000’lik planlar tamamlanmış, bizde 25.000’likler tamamlanmış, arkasından da şimdi 5000’liklerde bitti. Şimdi bizim amacımız 1/5000’lik planların uygulama planı olan 1/1000’lik planları tamamlayarak vatandaşın işlerini hızlandırmak, süreci bir an önce tamamlamaktır. Bu amaçla olağanüstü toplantıyı yaptık. Yılı tamamlamadan planları tamamlamak istiyoruz’’ dedi.

Başkan Alemdar’ın açıklamasının ardından konunun İmar komisyonuna havale edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin kapanmasının ardından ise, Serdivan belediyesi tarafından meclis üyelerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Başkan Alemdar, ‘’artık bilişim iletişim çağındayız. Biz de, tüm meclis üyelerimize bundan böyle meclis çalışmalarını daha kolay takip etmeleri amacıyla birer IPad dağıtıyoruz. Belediye olarak teknoloji çağına ayak uydurarak, aynı zamanda kırtasiye ve zamandan da tasarruf edeceğimiz IPad’lerimizi siz değerli meclis üyelerimize taktim ediyoruz. Hayırlı olsun’’ dedi. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın bu temennisinin ardından meclis üyelerine tabletleri dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim