41 ŞÜPHELİ VARDI

Bir süre önce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, beton numune analizlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamında, aralarında iki öğretim üyesi, hazır beton firmasının sahibi, bazı yapı denetim firmalarının yetkilileri ile usulsüzlük yapıldığı öne sürülen laboratuarların yetkililerinin de bulunduğu 41 şüpheli 30 Nisan'da gözaltına alınmıştı.

ÇOK CİDDİ İDDİALAR

Şüphelilerden 9'u, emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, şüphelilerden 25'i tutuklama, 8'i de adli kontrol uygulanması talebiyle 3 Mayıs'ta nöbetçi Sakarya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti. 'Örgütlü şekilde rüşvet', 'sahte belge düzenlemek' ve 'nitelikli dolandırıcılık' iddialarıyla hakim karşısına çıkan şüpheliler, adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı.

YAKALAMA KARARI

Soruşturmayı yürüten savcı, tutuklanmalarını talep ettiği 25 şüphelinin serbest bırakılmasına, Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulundu. Eğer 3. Asliye Ceza Mahkemesi, ilgili savcının itirazını yerinde bulursa, daha önce nöbetçi mahkemenin serbest bıraktığı şüpheliler için gıyabi tutuklama kararı çıkarabileceği belirtiliyor. Böyle bir karar çıktığı takdirde, şüpheliler yakalama kararıyla cezaevine gönderilecek.

Editör: TE Bilişim