24 SAAT

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, afet, acil yardım ve kurtarma planları ile ilgili bilgi verdi. Dilaver, olası bir afet ve acil durumlara karşı, hizmet gruplarında, servislerin görevleri ve planlamada yapılması gereken konular ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının Sakarya’da doğabilecek afetlere karşı, 24 saat çalışma esasına göre planlamaların oluşturulduğunu söyledi.

GÖRÜŞ ÖNERİ

İlgili kamu kurum ve kuruluşların, 'Seferberlik ve Savaş Hali' ile ilgili tüm bilgilerin güncel tutulması gerektiğine vurgu yapan İsmail Dilaver, 'Seferberlik ve Savaş Hali' ihtiyaçların tespit edilmesine ilişkin plan ve programları, toplantı katılımcılarının görüş ve önerilerine sundu.

HASSAS KONUMDA

Saçan, değerlendirmesinde, Sakarya’nın afetler açısından hassas bir konumda olduğunu, Kamu Kurum ve kuruluşlarının yanı sıra halkın da bu konuda bilinçli hareket etmesini istedi. Seferberlik ve Savaş Hali' hazırlık toplantısına, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, Sivil Savunma Şube Müdürü Şenol Alemdar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Editör: TE Bilişim