SINAVLARA HAZIRLANMADA

Serbest muhasebeci mali müşavir olmak için ‘SMMM Staja Başlama Sınavına’  girmek isteyenler ile ‘SMMM Yeterlik’ sınavına girmek isteyenlerin, bu sınavlara daha iyi bir şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla eğitim işbirliği protokolü imzalandı. SMMM adayları bu protokol ile birlikte, SAÜ Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan akademinin sağladığı imkânlardan da faydalanarak hem örgün hem de uzaktan eğitim alma imkânına kavuşarak sınavlara kendilerini daha iyi bir şekilde hazırlayabilecekler.

FIRSAT DOĞURACAK

Üniversite olarak eğitim işbirliklerine çok önem verdiklerini dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ‘Yaşadığımız çağda artık üniversitelerin kendi içine kapanık, toplumdan kopuk eğitim vermesi, bilim üretmesi mümkün görünmemektedir. Üniversite olarak Sakarya’nın ve bölgenin sorunlarına uzak kalmıyoruz. Bu eğitim işbirliği protokolü Sakarya’daki ve bölge illerdeki SMMM adaylarının eğitim ihtiyacını karşılayacak olmasının yanı sıra, uzun vade de Türkiye’nin diğer bölgelerindeki adaylara da eğitim alma olanağı sunacaktır’ diye konuştu.

SÜREÇ SIRASINDA

İmza töreninde konuşan SMMMO Başkanı Selattin Çakırsoy, ‘Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik süreci sırasında adayların girmek zorunda oldukları sınavlar mevcut. SMMM stajına başlamak için adaylar öncelikle Staja Giriş Sınavına girmek zorundalar. Staja başlayan adaylarda Yeterli Sınavına girerek başarılı olmak zorundalar. Bu protokol ile hedefimiz hem kendi ilimizde hem de bölgemizde bulunan ve SMMM olmak isteyen adayların bu sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak. Sakarya Üniversitesine böyle bir işbirliğine katkı verdikleri için teşekkür ediyorum’ dedi.

Editör: TE Bilişim