İLMİ TOPLANTI

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 2 gün süren sempozyuma, Türkiye’nin birçok ilinden akademisyenler katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an tilavetiyle başlayan sempozyum, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in tebrik mesajının okunması ve oturumlarla devam etti. Sekiz oturum halinde gerçekleştirilen programın açılış oturumunda konuşma yapan Prof. Dr. Salih Tuğ, İSAV Başkanı Prof. Ali Özek, Organizatör Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, sahabenin İslam toplumunun öncü nesli olmasına rağmen daha önce Türkiye’de Sahabe merkezli kapsamlı ilmi bir toplantının yapılmamış olmasının bu sempozyumun tertip edilmesinde en önemli faktör olduğunu vurguladı.

SAHABELER

İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Açılış oturumunun ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük açılış konferansı yaptı. Daha sonra tebliğlerin sunulduğu altı oturum yapıldı. Bu oturumlarda sahabe kavramı, İslam mezheplerinin sahabe algısı, sahabelerin çok geniş coğrafyaya yayılmış olmasının sebebi ve sonuçları, modern dönemde sahabeye yönelik aşırı tutumlar ve eleştirileri, oryantalistlerin sahabeye bakışı gibi bir çok konuda, alanında uzman akademisyenler tarafından tebliğler sunuldu, müzakere ve tartışmalar yapıldı.

Editör: TE Bilişim