Bu yatırımların hizmete girmesiyle artık bu bölgede; bulanıklık, su yetmezliği ve su akmaması gibi problemler tarihe karışacak’ dedi.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hendekli muhtarlarla birlikte Akarca, Aşağıçalıca, Halaç, Karatoprak, Paşaköy, Sivritepe, Sofular, Sukenarı, Tuzak, Yağbasan, Yeşilyurt, Çobanyatak ve Şeyhler bölgelerini ilgilendiren Yeşilyurt içme suyu isale hattı projesini ve Yeşilyurt içmesuyu arıtma tesisi çalışmalarını inceledi. Keleş, “Hendek bölgesine dünya standartlarında sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temin edebilmek için Siemens güvencesiyle arıtma tesisi inşa ediyoruz. Teknolojiyle dünyadaki en ileri arıtmayı sağlayacak olan bu tesis, bu bölgede yoğun yağışlarda yaşanan bulanma gibi sorunlara kesin çözüm getirecek. Bu tesisi bir milyon 600 bin TL’lik bir yatırımla hayata geçiriyoruz’ diye konuştu.
Hendek’e bol ve kesintisiz su sağlamak için çalışmalarına başlanan Yeşilyurt içmesuyu isale hattı projesinin de 5 milyon yüz bin TL’lik bir yatırımla hayata geçirildiğini belirten Rüstem Keleş, “Yeşilyurt içmesuyu isale hattı projesi kapsamında 43 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bu hat sayesinde Hendek’teki bölgelerin tamamına kesintisiz ve bol su ulaştıracağız. Ayrıca 650 bin TL’lik yatırımla bir de depo inşa ediyoruz. Arıtma tesisiyle, isale hattıyla ve deposuyla bu bölgede tam entegre bir altyapı sistemi inşa ediliyor’ dedi.

Editör: TE Bilişim