Elmas Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, “14 Mayıs Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun sıfırlanacağı tarih. Artık IMF’den borç almayacağız, aksine onlar bizden borç alacak. Hatta bizden 5 milyar dolar borç istediler. Allah’a şükür bu günleri de gördük” dedi.

AJARLAR LONGOZU

Bakan Eroğlu, Sakarya’nın her zaman kendileri için önemli bir şehir olduğunu belirterek, Sakarya’ya yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini söyledi. Bakan Eroğlu, en son 15 Mart tarihinde Sakarya’ya geldiğini ve 25 müjde verdiğini hatırlatarak, bugünkü ziyaretinde de iki müjdeyle geldiğini söyledi. Bunlardan birinin Acarlar Longozu projesi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, diğerinin ise Sapanca’ya kurulacak olan Süs Bitkileri Borsası olduğunu belirtti.

SÖZ SAHİBİ OLACAK

Bakan Eroğlu, “Sapanca süs bitkiciliği konusunda oldukça iyi bir duruma geldi. Burada bir Süs Bitkileri Borsası açarak, ihracatın daha da artmasını sağlayacağız. Buradaki projemizin birinci etabı tamamlandı, ikinci etabına başlandı. Buradaki tesis açıldığında Sapanca dünyanın süs bitkiciliği konusunda söz sahibi yerlerinden biri olacak ve ihracat patlaması yaşanacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim