Sapanca’da bir grup vatandaş kurumakta olan Sapanca Gölü’ne dikkatleri çekebilmek için önceki gece saatlerinde bir araya gelerek eylem yaptı, iktidara mesaj yolladı.

SOSYAL MEDYA

Dikkatleri Sapanca Gölü'ne çekmeye çalışan vatandaşlara siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen kalabalık bir grup Kırkpınar sahilinde suların çekildiği alanda toplandı. Ateş yakan grup 'Sapanca Gölü'ne sahip çık' yazılı pankart açtı. Eyleme MHP Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, CHP Belediye Başkan adayı Turan Fortacı, Belediye Meclis Üyesi Levent Reşat Erdoğan ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

MAVİ VE YEŞİL

Protestoyu sosyal medya aracılığıyla organize eden Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göle sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Güven, "Sapanca'nın bir mavisi bir de yeşili var. Bunların dışında korunacak başka bir değeri yok. Bizde bu iki değere sahip çıkmak için burada böyle bir şey başlattık" dedi.

SUYUN MİKTARI

Eylemcilerden Nazmi Erişir, "Gölümüzden TÜRPAŞ'a su çekildiği İzmit ve Adapazarı'na su çekildiği hepimizin malumu. Fakat Tüpraş'a çekilen suyun miktarı ya da Yuvacık Barajı'na çekilen suyun miktarı yöneticiler tarafından bize açıklanmamakta. Biz öncelikle yöneticilerden bu çekilen suyun miktarlarını bildirmelerini ve Sapanca Gölü'nü kurtarmak için neler yapabileceklerini öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim