Göreve gelmeden önce Sapanca’ya vaat ettiği projelerin yüzde 80’inin tamamlandığını anlatan Yılmazer, “Sapanca halkına ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı, Kestanelik Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşümü anlatan Yılmazer, eski sorunların tekrarlanmaması için büyük gayret gösterdiklerini anlattı.

PROJE BAŞLAMIŞTI

Yılmazer, “Orada artık kanunen ve hukuken bir sorumluluk yok. Vicdanen sorumluklarımız var. Orada yaşayan insanlarımız bizim insanlarımız. O insanlar ilçesini ve vatanını seven, bu memleketin insanları. Onların mağdur olmaması adına gayret gösteriyorum. 136 adet daire yapıldı. Bu daireler hak sahiplerine teslim edilecek” dedi. Evlerin roman kültürüne uygun olmadığı yönündeki sorumuza cevap veren Yılmazer, “Proje ben göreve geldiğimde başlamıştı. Bu şekilde tamamlayıp uygulamak ve teslim etmek zorundayız” dedi.

HEDEFLERİM VAR

Sapanca merkezine kazandırılan Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi, bu ilçe de bulunan iki meslek yüksekokuluna dikkat çeken Yılmazer, “Sapanca bir turizm ve eğitim kentidir. Doğal bir cennet olması nedeniyle turizm de patlama yaşanıyor. Benim bir eğitimci ve idareci olarak hedefim var. Sapanca turizm ve eğitim kenti olacak. Bu konuda Sapanca’nın eline kimse su dökemeyecek. Bu ilçemin gelişimine, Sakarya’nın gelişmesine katkı sunacaktır. Çalışmalarımızı da tüm ekip arkadaşlarımızla bu doğrultuda sürdürüyoruz” diye konuştu.

TARKİM HAVACILIK

2010 yılında Tarkim Havacılık tarafından kiralanan Kırkpınar Havalimanının ihalesinin iptaline değinen Yılmazer, “İki tarafta karşılıklı olarak yükümlülüklerini yerine getirmedi. Bu firma zaten bize de hiç kira ödememiş. Firmanın FETÖ bağlantılarının da ortaya çıkmasıyla birlikte gerekli yasal müeyyideler çerçevesinde ihaleyi feshettik” dedi. Geri alınan arazinin nasıl değerlendirileceği sorusuna cevap veren Yılmazer, “ O alanda eğlence, planör ve buna benzer konularda geleneksel festivaller yapılabilir. Üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim