Bir süreden bu yana Sakarya gündemini işgal eden ve toplumsal bir tepkiye neden olan Doğalgaz Çevrim Santrali’nin Söğütlü Türkbeylişkışla Köyü’ne kurulmasında ısrar ediliyor.

ERMET’TEN AÇIKLAMA

Santrali kurmayı planlayan Ermet Enerji, dün yaptığı yazılı açıklamada, santralin özellikleri ve çevreye etkisi konusuna yer verdi. Firma, santralin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek adeta bu konuda ısrarlı olduğunu ortaya koydu.

SICAKLIK DEĞERLERİ

Ermet Enerji’nin açıklamasında; “İTÜ tarafından en kötü koşullar için yapılan detaylı analizler ve hesaplamalar sonucunda ‘Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralinin bacasından çıkacak olan sıcaklığın atmosfere hiçbir etkisinin olmayacağı’ ispatlanmıştır.” şeklindeki ifadelere yer verildi.

SU SAKARYA NEHRİN’DEN

Açıklamada; santral için gerek duyulan 0.153 m3/sn soğutma suyunun Sakarya nehrinden temin edileceği belirtilirken, Soğutma işleminde kullanılan suyun daha sonra nehre deşarj edileceği belirtildi ve bu konuda DSİ'den gerekli izin alındığı vurgulandı.

ÇEVRE DOSTU OLARAK GÖSTERİLDİ


Ermet Enerji’nin açıklamasında Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali hem çevre dostu hem de en güvenilir sistemler olarak gösterildi.

Editör: TE Bilişim