Nihat Özdemir; patatesin Sakarya tarlalarında dönüm başına 5 ton alınan bir mahsul olduğunu, ancak üst üste 3-4 yıl ekim yapılmadığından dönüm başına verimin 2 tona kadar düştüğünü belirtti. Verimin azalmasıyla üreticinin patates üretimine sıcak bakmadığını ifade eden Özdemir, “Bunun yanı sıra tarlaların miras yoluyla parçalanması ve tarım arazilerindeki sanayileşme nedeniyle ekim oranı yüzde 10’a kadar düştü” diye konuştu.
Sakarya’daki kötü tabloya karşın, topraklarını korumayı başaran Afyon, Niğde, Nevşehir, Bolu, Adana, Kayseri ve Sivas’taki patates üretiminin sürdüğünü dile getiren Özdemir, “Ancak, ekim azalsa da Sakarya’ın patatesi meşhurluğunu hala korumaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim