Japon otomotiv devi Nissan, Türkiye’de yatırım yapmak için düğmeye bastı. Son 4 yıldır yatırım sinyali veren Nissan, artık sadece yer arıyor. Hürriyet’in haberine göre Nissan fabrika için Adapazarı veya İzmir arasında bir karar verecek.Nissan Türkiye Genel Müdürü Kei Kubota, yatırımla alakalı olarak, “Canı gönülden istiyorum” demişti.Bunun ardından geçen hafta da İşbir Holding’in iştiraki İşbir Sünger Sanayi AŞ, otomotiv sanayiine sünger üretecek yeni bir fabrika yatırımı için Japonlarla masaya oturduklarını açıkladı.

TOYOTA SAKARYA’DA
Şirketin genel müdürü, fabrikanın İzmir ya da Adapazarı’nda olacağını belirterek, “Yerine henüz karar verilmedi çünkü ortağımız olacak Japon otomotiv devi de araç üretimi için yer seçimini henüz tamamladı” diye konuştu. İşte bu açıklamanın ardından Türkiye’de araç üretimi için yer arayan fabrikanın Nissan olduğu anlaşıldı. Çünkü Toyota ve Honda gibi diğer Japon otomotiv şirketlerinin Türkiye’de fabrikaları bulunuyor. Nissan yer arayışlarının ise zaman zaman devam ettiği avantajların ve konumun değerlendirildiği öğrenildi.

OTOMOTİV ŞEHİR SAKARYA
Ülkemizde Japon otomotiv şirketlerinden Toyota, Honda ve Isuzu’nun yatırımları bulunuyor. Arifiye’de üretim yapan Toyota, 20 yılda Türkiye’ye 1.4 milyar Euro’luk yatırım yaptı. Verso ve yeni Corolla’yı üreten Toyota’nın  150 bin adetlik üretim kapasitesi bulunuyor.Toyota’da 3 bin 500 işçi çalışırken, il ekonomisine büyük oranda katkı sağlıyor.  Japon Honda ise Gebze’de  Japon Isuzu, Şekerpınar’daki fabrikasında D-Max, hafif kamyon, kamyonet ve otobüs üretiliyor.

Editör: TE Bilişim