Yaptıkları çalışmaları anlatarak, Sakarya'nın gündemine dair konuları konuşup tartışmaya açan Sakarya Düşüncü ve Dayanışma Platformu; konuk ettikleri Ecevit Keleş’ten konuğun şehir ve ülke gündemine yönelik görüşlerini alarak bir tartışma platformu oluşturdu.
KAZANILAN PARA
Sakarya’nın çok modern bir il olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, ‘Ama Sakarya hep olarak tanıtılmıştır. Sakarya’da önümüzdeki günlerde çok şey değişime uğrayacaktır. Sakarya iyi yönetilmemektedir. Sakarya’da kazanılan paralar, bu şehirde harcanmamaktadır, paramız burda kalacağına, dışarı gitmektedir. Buda Sakarya’nın kalkınmasını engellemektedir. Sakarya; tarımda ve turizmde iyi yerlere gelecek bir ildir. Sakarya, iline sahip çıkarsa, burada kazanılan para da burada kalır. Biz CHP olarak, göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle, değişik fikirdaş arkadaşlardan oluşan bilim kurulu kurduk. Bu kurulda parti ayırımı yapmadan Sakarya’nın kalkınması için uğraşmaktadır’ dedi.
STK’LARIN ÖNEMİ
Sakarya’da yatırım yapılırken, STK’ların görüşleri alınmadığını vurgulayan Keleş; “Burada bir şeyler yapılacaksa muhakkak STK’ların fikirleri de alınmalıdır. Biz belediyeleri alırsak, STK’ların temsilcilerinden oluşan meclis oluşturacağız. Büyükşehirler, şehir yönetirken STK’ların düşüncelerini almadan iş yapamaz, ama maalesef Sakarya’da STK’ların düşünceleri alınmamaktadır’ diye konuştu.
HAKSIZLIKLAR
‘Yeni imar planlarından zarar görmeyenlerin ya zengin, yada siyasetendir” diyen Ecevit Keleş; “Kim olursa olsun, krala çıplak denilmelidir. Biz Türk Milleti olarak tapucu milletiz. Fakir insan nasıl Şehit oluyorsa, fakir insanların arazileri de öyle gitmektedir. Sakarya’da kişiye özel planlar yapılmaktadır, buda haksızlığa yol açmaktadır. Nazım planları ile 100 binlik planlar, birbirine uymamaktadır’ dedi.

Editör: TE Bilişim