Devlet Bahçeli Kocaali ilçesinde partililer tarafından karşılandı. Soğuk havaya rağmen genel başkanlarını karşılamak için gelen partililer renkli görüntüler oluşturdu. Akçakoca’dan Sakarya’ya gelen Bahçeli il sınırında partililerle tek tek tokalaştıktan sonra Kocaali ilçesinde meydan toplantısına katıldı. Yaklaşık bin kişilik bir kalabalığa hitap eden Bahçeli konuşmasında, “Birbirimizi iyi anlayarak hoşgörü içinde ülkemiz ve milletimiz için ileriye doğru yönlendirecek davranış sergilemeliyiz”

AĞZINA SAKIZ YAPTI
“Yüzde 49 da sizin evladınız. Yüzde 51 desteği bu millet bizden çekti diye küsüp Avrupa’ya mı gideceksin. Yüzde 51’i ağzına sakız yapıp eleştirilere kendisini haklı kılmana gerek yok. Sana yüzde 51 oy veren vatandaş her türlü rahata kavuştu mu? Esnaf, çiftçi bir baksın. İşsiz kardeşim kendini bir sorgulasın ama bunların hiçbiri olmuyor. Hala yüzde 51 oyla kendini daha güçlü kılmanın yollarını arıyor. Cumhuriyetin 90 yıllık birikimini ortadan kaldıracak kadar çılgınlığa düşmüş bu şahsiyetin ülkeye verecek bir şeyi kalmamıştır” dedi.

KARASU’DA İLGİ
Sakarya’da ikinci durağı olan Karasu ilçesinde partililere seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yakında ekonomik sıkıntılarla da karşılaşılacağını söyledi. Bir günlük çalışma programı için Sakarya’ya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, Kocaali ilçesindeki mitingin ardından Karasu ilçesinde de vatandaşlarla buluştu.

YARDIM AÇIKLAMASI
Suriyeli mültecilerden bahseden Devlet Bahçeli, “Suriye’de iç savaş var. Suriye’de 130 bin insan hayatını kaybetmiş. 2 milyon insan göç etmiş. 700 bin kişi Türkiye’ye gelmiş. Bunlara yardım yapılıyor ama aynı yardım Kilis’teki yoksul kardeşime olmuyor. Aynı yardım Gaziantep’te olmuyor. İzmir’deki kardeşlerimize yapılmıyor”

DÜN KARDEŞ BUGÜN DÜŞMAN
“Bunlar Müslüman kardeşlerimiz gelsinler ekmeğimizin yarısını verelim ama öbür yarısını da Türkiye’deki kardeşlerimize verelim. Bunun sebebi dün Esad kardeşindi. Bugün düşmanın oldu seni düşman eden kim bunları düşün. Türkiye bu yönüyle huzurlu değil. Türkiye’de istikrar yok. Yakında ekonomik sıkıntılarla da karşılaşacağız” dedi. Bahçeli buradaki konuşmasının ardından Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde de meydanlarda toplanan yüzlerce partiliye hitap ettikten sonra Adapazarı’na geçti.

VE ADAPAZARI’NDA
Daha sonra Adapazarı’na geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, demokrasi paketini eleştirerek, “76 milyonuz. Bin yıllık kardeşliğimizle birbirimizi sahiplenmemiz lazım” dedi.
Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver’in seçim irtibat bürosunun açılışı nedeniyle Yeni Cami Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Bahçeli, halka hitap etti.

İMRALI’DAN KANDİL’E
Bahçeli konuşmasında, “Kardeşliğimizi istismar ederek bölücü terör yerine Kürt sorunu vardır diye ifade ediliyor. Bunu da hızlandırmak, kaşımak adına durup dururken 36 etnik grup vardır deniyor. Nerede bu etnik gruplar denince, 3-5 tanesi akla geliyor gerisi yok. İşte şimdi PKK denen İmralı canisinin Oslo’dan tutun İmralı’ya, İmralı’dan Kandil’e kadar mezhep çatışmalarıyla Türkiye’yi karmakarışık hale getirdiler”

DEMOKRASİ DEDİLER
“Bunun adına insan hakları dediler, demokrasi dediler. Demokratik açılım zırvasıyla Türkiye’yi bölünme eşiğine getirdiler. Bu kavga ve çatışmalardan bir özerklik çıkmaz, bölünmüş bir Türkiye çıkmaz. Çünkü Türkiye bir Suriye veya Mısır değildir. Bir karış toprağı kimseye vermeyiz. Bir insanımızı kimseye teslim etmeyiz”

SAHİPLENMEMİZ LAZIM
“76 milyonuz. Bin yıllık kardeşliğimizle birbirimizi sahiplenmemiz lazım. Ne demektir Kuzey Kürdistan Özerklik Bölgesi. Sayın Başbakan işi gücü bırakmış memleket açlıktan, yoksulluktan paramparça olmuş, yanına bir türkücü almış, Barzani’yi almış, Diyarbakır’da Kuzey Kürdistan’dan bahsediyor. Bu çok tehlikeli bir gidiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim