Toplantıda, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve Sakarya’da bir marka haline gelen SAGİF (Sakarya Ar-Ge, İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Fuarı)’in değerlendirilmesi ile Mesleki Eğitim ve nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik işbirlikleri konularında görüşmeler yapıldı.
SAGİF 2015 Göz Doldurdu
Sinerji Ekibi tarafından, Sakarya’da kamu kurumları ve STK’ların örnek bir işbirliği içerisinde Sakarya Üniversitesi Kampüsünde düzenledikleri ve ikincisi gerçekleştirilen SAGİF Fuarı da değerlendirildi.
Yapılan toplantıda, iş arayanlardan işini geliştirmek isteyenlere, fikri olanlardan iş kurmak isteyenlere kadar her kesime açık olan etkinlik başarıyla tamamlanan SAGİF Fuarının devam etmesi ve yapılabilecek iyileştirmeler konularında görüşler paylaşıldı. Geçen yıl 100 stantla başlanan SAGİF fuarının, bu yıl 150 stanta çıktığı, nihai hedefin bir marka olarak ilimizde uluslararası bir fuar konumuna gelmek olduğu vurgulandı.  
Mesleki Eğitim’de işbirliği
Sakarya’da istihdama yönelik yeni bir çalışmanın başlanacağının müjdesinin verildiği toplantıda,  Kamu Kurum ve STK’ların işbirliğinde gerçekleştirilecek bir dizi çalışma ile ilimizdeki istihdamın arttırılması planlanıyor.
Nitelikli eleman temininde zorluk yaşandığını ifade eden kamu kurum ve STK temsilcileri, sanayicinin bünyesinde çalıştıracak nitelikli eleman bulanamazken bir taraftan da iş arayanların olduğunu, bu tezat durumun iyileştirilebilmesi için de öncelikli olarak Mesleki Eğitim veren kurumların, istihdamı açık alanlara yönelik mezun vermesinin gerektiğini vurguladı. Bu açıdan, öğrencileri bu alanlara yönlendirme hususunda Mesleki Eğitim Kurumlarının temsilcilerine ve ailelere büyük iş düştüğü belirtildi.
Yabancı Uyruklu öğrenciler Sakarya’nın elçileri olacak
Toplantıya ev sahipliği yapan ve bu ekip içerisinde yer almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten KYK Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy, KYK’nın sadece öğrencilerin kaldığı bir yerden ziyade, ayrı bir eğitim yuvası olduğunu ve yurtlar bünyesinde öğrencilerin gerek derslerine gerekse sosyal alanlarda kendilerini yetiştirmelerine yönelik önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti.
Özsoy, KYK’nın öğrencilere ulaşılmada önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Yurt bünyesinde yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğunun altını çizen Özsoy, bu öğrencilerin özellikle ülkeler arası birer elçi rolü üstlendiğini belirtti. Sakarya Üniversitesi genelinde 2500’e yakın yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu ve KYK bünyesinde ise yaklaşık olarak 300 yabancı uyruklu öğrencinin kaldığını söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin alanlarında başarılı olduğunu ve bu öğrencilerin birçoğunun en az üç dil bildiğini belirten Özsoy, bu öğrenciler vasıtasıyla gerekli durumlarda ilgili birimlerle temasa geçilerek, ister Kamu Kurumları olsun ister STK ve bağlı işletmeleri olsun, işbirliği kurularak katma değer sağlayabileceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim