İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri Toplantısı’nda, 2012 yılında en iyi performansı sergileyen Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 81 İl içinde birinci sırada yer alması nedeniyle plaket ve başarı belgesiyle ödüllendirildi.

 

BÜYÜK BİR AİLE

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve İl Müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşma yapan Bakanlık Müsteşarı Fatih Acar; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 75 milyon vatandaşa hizmet veren büyük bir aile olduğunu söyledi.

 

SORUNLARI ÇÖZMEK

Bu görevi üstlenme noktasında tüm merkez ve taşra teşkilatındaki personele büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Acar, “Devlet idaresinde olanlar halkın hizmetinde olduklarını unutmamalıdır. Hepimiz yaptığımız işin bilinciyle hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışmalıyız” dedi.

 

2011 SONRASI 2012

Performans değerlendirme kriterleri arasında yer alan, en çok mesleki eğitim programı düzenleyen, işverenlerden en çok işgücü talebi alıp işe yerleştirme hizmeti sunan, işsizlik ödeneği hizmetlerini en kısa sürede gerçekleştiren ve iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri vb. hizmetlerin değerlendirilmesi sonucunda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da birinci oldu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Birincilik plaketini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’dan alan Sakarya ve Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya; “Performans ölçümünde iki yıldır arka arkaya birinci sırada yer almamız, İl Müdürlüğümüz personeli tarafından sevinçle karşılanmıştır. Bu başarıda, istihdama ve İl Müdürlüğümüze desteğini esirgemeyen başta İlimiz Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, İl İstihdam Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri, meslek edinme kurslarını birlikte düzenlediğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okul ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işverenlerimizin katkısı büyük olmuştur”

 

İSTİHDAM ARTIŞI

“2013 yılında da aynı heyecanla istihdamın olduğu her alandaki faaliyetimizi artırma gayreti içerisindeyiz. Dolayısıyla, 2013 yılının İlimizde istihdam artışının en fazla olduğu bir yıl olması için her türlü çabayı göstermeye çalışmaktayız” dedi.

Editör: TE Bilişim