İstanbul’dan kiraladıkları araç ile şehrimize gelen ve sahte 200 bin TL’lik banknotlarla alışveriş yaparak esnafı dolandıran 2 kişi ihbar üzerine yakalandı.

 

 

Son günlerde şikayet konusu olan sahte paralarla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Polis, Pamukova’da sahte banknotlarla alışveriş yapıldığına dair yapılan ihbar üzerine harekete geçti. İstanbul’dan kiraladıkları 34 FM 9226 plakalı araç ile ilçeye gelen ve aracı İlçe Emniyet müdürlüğü önüne park eden Y.U ve İ.D isimli şahıslar esnaftan alışveriş yapmaya başladılar.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Kısa sürede 5 ayrı pazarcı esnafından sahte 250 TL’lik banknot vererek alışveriş yapan kişiler, polisin takipte olduğunun farkına varamadılar. Dolandırıcılar Emniyet Müdürlüğü önündeki araçlarının yanına geldiklerinde polis tarafından kıskıvrak yakalandılar.

14 ADET SAHTE 200 TL

Dolandırıcılar daha fazla esnafın canını yakamadan yakayı ele verirlerken, araçta yapılan aramada 5 adet, üstlerinde yapılan aramada ise 9 adet olmak üzere toplamda 14 adet sahte 200 TL’lik banknot ele geçirildi. Kişilerin sahtecilik, dolandırıcılık ve kalpazanlık suçlarından arandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim