ÇEŞİTLİ DÖVİZLER

Ana sınıfları ile 1. ve 2. kademe öğrencilerinin kendi yaptıkları maket ve projelerle katıldığı etkinlik geçtiğimiz hafta görücüye çıktı. Şahinlerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Geri Dönüşüm’ standında öğrencilerin hazırladığı posterler ile çeşitli dövizler yer alıyor. Bu etkinliğin yanı sıra, Şahin Okulları’nın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Bilişim Atıkları Dönüşüyor’ kapsamında teknolojik atık toplama kampanyası uzun zamandır devam ediyor.

DUYARLI ÖĞRENCİLER

Öğrenciler, evlerinde bulunan kullanmadıkları ya da bozulmuş bilişim ürünlerini okula getirerek kampanyaya destek verdiler. Şahin Okullarında oluşturulan ‘Bilişim Atıkları Toplama Noktası’nda biriken her atık değerli bir kazanıma dönüşüyor. Okul Müdürü Mert Can, Şahinlilerin çevreye karşı duyarlı ve çevre korunmasında aktif bireyler olarak yetişmesine çok önem verdiklerini vurguladı.

ÖNEMİ

Geri Dönüşüm standında ev sahipliği yapan öğrenciler, ziyaretçilere çevre kirliliğine sebep olan etkenler ve alınabilecek önlemler ile geri dönüşümün önemi aktardılar. Duyarlılığın gelişmesi gerektiğini vurgulayan Şahinler, geri dönüşebilen atıkların tekrar kazanılmasından doğan tasarrufun önemini belirttiler. Bu önemli kampanyaya her zaman destek veren öğretmenler ise ‘Öğrencileri, geri dönüşüm sayesinde büyük bir tasarruf sağlanıldığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Bu konuda ailenin desteği, çocukları alıştırmak adına büyük önem taşıyor’ dedi.

Editör: TE Bilişim