YÖNETİCİLER HARİÇ

Çalışma Bakanlığının memurlara rotasyonla ilgili sendikalara görüşlerini başvurup konuyu tartışmaya açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise yayınladığı bir yönetmelikle rotasyon uygulamasını hayata geçirdi. Yöneticiler dışındaki tüm memurlara rotasyon getiren Bakanlık, merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli il müdürü ve il müdür yardımcıları dışındaki tüm çalışanlar rotasyona tabi tutulacak.

YARAR SAĞLAMAZ

Türk Sağlık-Sen Başkanı İrfan Korkmaz,  zorunlu çalışma süreleri birinci bölgede 7 yıl, ikinci bölgede 5 yıl, üçüncü bölgede 4 yıl, dördüncü bölgede 3 yıl olarak düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda tüm memurlara uygulanacak olan bu rotasyonun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak,  “Bakanlık memuru rotasyona tabi tutup ne yapacak çok merak ediyoruz. Bu kamu hizmetleri adına da bir yarar sağlamaz” dedi.

BAŞKA YOLLAR

Korkmaz şöyle devam etti; “ Sadece memura zulüm aracı olarak kullanılır. Memurların sosyal yaşamını yok eden, aile düzenlerini sekteye uğratacak böyle bir uygulamanın ilk olarak kamuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında başlaması hazindir. Personel eksik veya dağılım dengesiz diye rotasyon uygulanması doğru değildir. Bunun yerine ihtiyaç olan yerlerde çalışma özendirilmelidir. Yüksek ücret verilerek personel oralara gitmek için teşvik edilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak hukuksuzluğa ve yanlışın iptali için en kısa sürede Danıştay’a dava açılacaktır” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim