Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde ‘Rüşvet’ iddiasına yönelik soruşturma kapsamında Tapu Müdürü L.K tutuklandı, 2 kamu görevlisi ise 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ‘Rüşvet karşılığı usulsüz işlem yapıldığı’ iddialarına yönelik soruşturma kapsamında göz altına alınarak adliyeye sevk edilen Adapazarı Tapu Müdürü L.T., kamu görevlileri Ş.M.Ç ile A.Ç. ile 4 emlakçı hakim karşısına çıktı.
CEZAEVİ
Mahkeme tarafından Tapu Müdürü L.K tutuklanırken, memurlar Ş.M.Ç ile A.Ç 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Emlakçılar E.A, O.U, A.U ve U.B.  hakkında ise mahkeme tarafından adli kontrol cezası verildi. 
Polis, üzerine gizli kamera yerleştirmiş
6 aylık teknik ve fiziki takip sonucu 2 gün önce suçüstü yapan ekiplerin filmleri aratmayacak şekilde senaryo hazırladıkları ortaya çıktı. Ekipler üzerine gizli kamera yerleştirdiği bir kişiyi, tapu işi yapan bir vatandaş gibi Tapu Müdürlüğü'ne göndererek takibe aldı.Zarf içinde 150 lira alındığı tespit edilince polise tapu dairesine baskın yaptı. Rüşvet almakla suçlanan Tapu Müdürü L.K.’nin sorgulamalarında ve ifadesinde suçlamaları kabul etmediği bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim