Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, 'Romanlar at kesiyor' şeklinde açıklama yapan Kasaplar Odası Başkanı Nihal Kobal hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
ÖNYARGILI DAVRANIŞ
Basın toplantısı düzenleyerek at eti skandalı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal, Romanları kızdırdı. Sakarya Romanlar Derneği binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Orhan Tanyel, “Nihat Kobal, neden sadece Romanları suçluyor. Romanların içinde at kesenler olabilir. Genelleme yaparak suçlama yerine yapan kişilerin millet ayrımı yapmadan ismini açıklayabilirdi. Her milletin iyisi ve kötüsü var. At eti sattığı iddia edilen kasaplar içinde bir tane bile Roman yok, ya da Nihat Kobal, 'Lazlar' şunu yapıyor diyebilir mi? Bu tamamen önyargılı bir davranış" dedi.
MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ
Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ve manevi tazminat davası açacaklarını dile getiren Başkan Tanyel, “Kendisi Romanlardan özür dilemelidir. Biz son yıllarda romanlara karşı olan önyargıyı kırmaya çalışıyoruz. Bu konuda devletinde çabaları var. Bu süreçte bir sivil toplum örgütü başkanının böyle talihsiz bir açıklama yapmasını kınıyoruz. Bu açıklamasıyla tüm Romanları üzdü ve kızdırdı. Mahkemede hesaplaşacağız” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim