SADECE BİLGİ İÇİN

Geçtiğimiz aylarda yapılan ve 40’tan fazla kişinin gözaltına alındığı Beton Operasyonu’nda ince bir ayrıntı ortaya çıktı. Operasyon sırasında Sakarya Üniversitesi’nden de bazı öğretim elemanları gözlem altına alınmıştı. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasından sonra davaya bakan savcının Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı iki kez bilgi için ifadeye çağırdığı öğrenildi.

 

REKTÖR DOĞRULADI

İki kez savcının davetine icabet ederek iki kez ifade veren Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, ilgili savcının kendisini iki kez bilgi amaçlı ifadeye çağırdığını doğruladı ve ‘İki kez davet aldım. Gittim ve ifademi verdim’ dedi.

Bu arada, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dün yardımcılarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçerek yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerde yaşanan hareketlilik ve çıkan olaylar karşısında Sakarya Üniversitesi yönetimi, öğrencilerle daha iyi iletişim ve etkileşim sağlayabilmek adına bir çalışma başlattığını;

DÜNYADA İLK 500'E GİRMEK

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Rektörlük Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman ve Rektör Yardımcıları da katıldı. Üniversite olarak neler yaptıklarını ve neler yapmayı planladıklarını aktaran Prof. Dr. Elmas, amaçlarının SAÜ'yü dünyanın en önemli 500 üniversitesi arasına sokmak olduğunu söyledi.

 

BAŞARI DERECESİ ARTIYOR

Sakarya Üniversitesi'nin son yıllarda büyük bir sıçrama yaparak Türkiye'de 60-65'inci sıralardan 45'inci sıraya geldiğini ve dünya sıralamasında bin 600'lerden bin 97'inciliğe çıktığını anlatan Prof. Dr. Elmas, "Bunların hepsi yaptığımız çalışmalarla oluyor. Akademik kadromuzu büyütüyoruz. Yurt dışında eğitim almak isteyen akademisyenlerimizi İngiltere'ye gönderiyoruz. Bu sene 100 akademisyenimizi eğitim amaçlı yurt dışına gönderme hedefindeyiz. Akademisyen başına düşen yayın sayımız 0,20-0,30 arası iken bugün bu sayı 0,40'Lara çıktı. Bu sayı Türkiye ortalamasının altında ancak bizler bu yayın sayılarını artırmak için de çalışıyoruz. Tüm yaptığımız bu çalışmalarla SAÜ'nün başarı sıralaması her geçen yıl artarak yükseliyor. 5-6 yıl içinde hedefimiz dünyanın sayılı 500 üniversitesi arasına girmektir. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

 

SABİS PROJESİ ÖRNEK OLACAK

Bu çalışmalar doğrultusunda üniversitenin Bilişim Fakültesi tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki hatta dünyadaki üniversiteler örnek olacak olan SABİS Projesi'nden de bahseden Elmas, "BU sistem sayesinde üniversitedeki bütün sistemleri tek bir çatı altında toplanarak yönetiyoruz. Burada şeffaflık ön planda. 2 senedir süren bir çalışma. Bu çalışmamızı üniversiteler arası kurula da sunduk. Bu proje tüm üniversitelere örnek olacak bir proje. Önümüzdeki yıllarda tüm üniversitelerde uygulanmasını beklediğimiz bu çalışmayı hazırlayan Bilişim Fakültemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

SOSYAL MEDYA VE YÖNETİCİ

Üniversitelerdeki öğrenci hareketlerine de değinen Prof. Dr. Elmas, "Biz bu konuda öğrencilerine en fazla özgürlüğü tanıyan, kendilerini ifade etmelerini sağlayan üniversitelerin başında geliyoruz. Her konuda öğrencilerimize sınırsız imkanlar tanıyoruz. Son olaylar gösterdi ki bu konuda öğrencilere biraz daha fazla imkan sağlanması gerekiyor. İletişim Fakültemiz tarafından Sosyal Medya ve Yönetici adında bir proje başlatıldı. Biz öğrencilerimizin dilinden konuşarak iletişim kurabilmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi anlayabilmek için böyle bir çalışma yaptık. Karşımızda artık eski öğrenciler yok. Binlerce televizyon kanalı, sosyal medya kullanımı, internet ortamı, bunların hepsi büyük etkenler. Amacımız öğrencilerimizin öncelikle bizleri konuşacak muhatap kabul etmesidir. Bu yüzden de iktidar konuşmalı ve konuşturmalıdır. 70 bini aşkın öğrencimiz var. Onlarla sürekli olarak iletişim ve etkileşim halinde olmayı hedefliyoruz. Polisiye tedbirleri alınması gereken son tedbirler olarak görüyoruz" dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 75 BİN'E ÇIKIYOR

SAÜ'nün bu sene kesin kayıt yaptıran öğrenciler ve eski öğrencilerle birlikte 70 bin 179 öğrencisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Elmas, yeni kayıtlar, yabancı öğrenciler ve lisansüstü programlarla birlikte SAÜ'nün öğrenci sayısının 75 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

 

SAÜ'NÜN KENTLE BÜTÜNLEŞMESİ

 

Üniversitenin şehirle bütünleşmesi konusunda da ciddi adımlar atıldığını kaydeden Elmas, bunun en güzel örneğini 3+1 ve 7+1 projeleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Elmas, 3+1 sisteminde meslek yüksekokulu öğrencilerinin 3 dönemini okulda, bir dönemini de işletmelerde staj yaparak tamamladığını, 7+1 sisteminde de fakülte öğrencilerinin bir dönemlerini Sakarya'daki işletmelerde uygulamalı olarak tamamladıklarına dikkat çekerek bu projenin de yine Sakarya Üniversitesi'nin örnek gösterilen projelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. O.Kemal TEMEL

 

Editör: TE Bilişim