Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayına sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısında pide fiyatları ile gündemdeki diğer konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçen yıl Ramazan ayından önce pidenin kilogram fiyatının 5 liranın altında olmayacağını açıkladıklarını belirten Balcı, Sakarya’da pide fiyatının 2 lira olacağını söyledi.

İSRAF KAMPANYASI
Uzun senelerdir ekmeğin fiyatının 4 lira olduğunu vurgulayan Balcı, un fiyatlarındaki artış konusunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonunun yakından takip ettiğini belirtti.Ekmek İsrafı Kampanyasının sonuçlarına ilişkin bilgi veren Balcı, günlük israf edilen 6 milyon ekmeğin yarısının fırınlarda israf edildiğini anımsatarak, tüketicilerin israfının yüzde 18 azalma görüldüğünü belirtti. Balcı Günde 1 milyon 500 bin ekmeğin israftan kurtulduğunu kaydetti.

YENİ FIRINLAR
Balcı, fırın sayısının azaltılması konusundaki bir soru üzerine, fırın sayısının azaltılması için herhangi bir fırının kapatılmayacağını, bundan sonraki süreçte nüfusa göre fırın açılmasına izin verileceğini söyledi. Balcı, bu sayede şu anda yüzde 20 kapasiteyle çalışan fırınların, kapasitelerindeki artışla maliyetlerini düşüreceklerini, satabilmek sevdasıyla fazla ekmek üretiminin de önüne geçileceğini anlattı.

Editör: TE Bilişim