KİMLER KATILACAK

Sakarya’daki tüm ortaokul ve lise öğrencilerin katılabileceği yarışmayı düzenleyen Adapazarı Milli Eğitim Müdürlüğü, bilimsel sunuş tekniklerinden iki tanesi olan Poster ve İnfografik tekniklerini öğrencilerimizin tanıması, ders aracı olarak kullanabilmeleri, katıldıkları yarışma ve bilimsel fuarlarda bu tekniklerle sunumlar yapabilmelerinin sağlanması gibi birçok faydayı hedeflemektedir.

HEDEF KİTLEYE

Gelişen Eğitim Teknolojileri ve yenilikçi uygulamalar içerisinde önemli bir yeri olan görsel materyaller ve bunların üretilmesi, geliştirilmesi son yıllarda daha çok önem arz etmektedir. Bu gelişmenin bir ürünü olarak da öğrenciler çok kısa sürede, çoklu zeka kuramına da uygun olarak bir çok bilgiye ulaşma kolaylığına sahip oldu. Öğrencilerin yapacakları bu çalışmayla, araştırma ve birikimleri sonucunda ortaya koyacakları bilgiyi hedef kitleye en etkili, en görsel ve öz biçimde aktarması amaçlanmaktadır. Bu yarışmada son günlerde yaygın olarak kullanımını görmeye başladığımız Poster ve İnfografik teknikleri kullanılacak.

YARIŞMA KONULARI

Yarışmaya Öğrenciler; Bilişim Teknolojilerinin Tarihsel Gelişimi, İnternet Teknolojileri ve Sosyal Ağlar, Bilişim Teknolojilerinin Gelişiminin Toplumdaki Yansımaları temalarında hazırladıkları çalışmalarla katılacaklar. Yarışmaya son katılım tarihi 22 Nisan 2013 olarak belirlendi.

VERİLECEK ÖDÜLLER

Ortaokullar için Poster, Liseler için İnfografik kategorisinde düzenlenecek yarışmada; 1.lere Tablet Bilgisayar, 2.lere Dijital Fotoğraf Makinesi, 3.lere Harici Harddisk ödülleri verilecek. Ayrıca her iki kategoride ilk 10’a girecek eserlere sürpriz hediyeler verileceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim