Geçen yıl meydana gelen, 14 yaşındaki Ö.Ç.’ye yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili davaya, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt dışına kaçan ve daha sonra yakalanarak cezaevine konulan polis müdürü N.Ş.’nin de mahkemede hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, “Cinsel istismar” suçundan 19 yıl 4 ay, “Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma” suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 28 yıl 4 ay hapis cezası verdi. N.Ş. tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.
Bu arada, tutuksuz yargılanan örgencilere 5 yı 4 ay hapis cezasını çarptırıldı. Bu cezalar, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla 5 yıl ertelendi.

“Tecavüz devlet eliyle aklandı”

Mağdure avukatı Harika Günay Karataş,  “34 sanıklı bu dava utanç davası olarak biliniyordu ve utanç verici bir karar verildi” dedi.
Sadece yaşı büyük olarak yargılanan emniyet müdürü nün ceza aldığını ifade eden Karataş, “ Bu cezayı da yeterli bulmuyoruz. Diğer yargılanan çocuklar hükmün açıklamasının geri bırakılması ile hayatlarına deva edecekler. Rıza gibi bir durum olmamasına rağmen olay sırasında müvekkilimin 15 yaşından küçük olmasına rağmen yapılan savunmalar rızaya dayandırıldı. Devlet eliyle tecavüz bir kez daha aklandı ve aklanmaya devam edecek öyle görülüyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim