İlçenin kokudan arındırılması için yetkililere seslenen Başkan Soğuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Söğütlü ilçesinde 3. Organize Sanayi bölgesinin faaliyete geçmesinin ardından fabrika atıkları Söğütlü-Ferizli ilçelerimizden geçen dereye atılıyor. Bu atıklar çevre ve toplum sağlığını, özellikle de bulaşıcı hastalıklar açısından ilçemizi olumsuz olarak etkiliyor. Vatandaşlarımız belediyemize gelip haklı olarak kötü kokudan rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Söğütlü’de yetkilileri uyarmamıza rağmen herhangi bir işlem yapılmamış olması sabrımızı taşırmak üzeredir.  Bu durumun yetkililerce ele alınarak ilçemizin pis kokudan arındırılmasını istiyoruz.

Özellikle son zamanlarda dayanılmaz bir kokuya maruz kaldıklarını da belirten Başkan Soğuk, ilçede pis koku yüzünden vatandaşların mustarip olduğunu belirtti.    

Kronik hastalığı olan hastalarımız var. Astım rahatsızlığı olan hastalarımız bu kokudan çok rahatsız oluyorlar. Vatandaşlarımızın sağlığını bir belediye başkanı olarak düşünmek zorundayım. Yıllardan beri bu durum böyle devam etmektedir. Buradan tekrar yetkililere sesleniyorum. İlçemizi bu kokudan arındırmak için gerekli müdahalenin yapılmasını istiyoruz. Eğer yapılmazsa gereğini biz yapacağız. Bu konuda sabrımız taşmak üzeredir. Ferizli ilçesini modern, yaşanılabilir, planlamış bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Dedi.

Editör: TE Bilişim