CHP’DEN KOMİSYON TEKLİFİ! 

Pamukova Karapınar Mahallesinde bulunan taş ocağının büyük bir felakete yol açtığını anlatan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “İnsanı, doğayı ve canlıları esas almayan hiçbir çalışmanın, memlekete hizmet adı altında kılıflandırılması kabul edilemez. Bu ocakla ilgili CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız” diyerek komisyon kurulmasını da teklif etti.

Pamukova’da doğal katliama neden olan bir taş ocağının depremi gerekçe göstererek başladığı faaliyetler, 16 yıldır bölge de katliama neden oluyor. Güneyin geleceğini karartan bir taş ocağına yıllardır ruhsat yenilemesi yapılmaması şaşırtırken, kapanması için yapılan şikâyetler ve gözle görünen katliam görmezden geliniyor. Meyve ve sebze diyarı Pamukova’da dağları yerle bir eden, ağaçlara, tarlalara ve evlere zarar veren bu taş ocağının yarattığı tahribat, ‘Çok yazık’ dedirtiyor.

RAZI OLMADIK, OLMAYIZ DA!

Konuyla ilgili arkadaşımız Metin Işıker’e konuşan CHP Sakarya Engin Özkoç,  Sapanca Yanık, Akyazı Haydarlar Mahallesi başta olmak üzere bir çok bölge de kurulmak istenen taş ocaklarına karşı gayret gösterdiğini hatırlatarak, “Yanık’a Genel Başkan Yardımcılarımızla bir çıkarma yapmıştık. Bu konuyu meclise de taşıdık. Güzel Sakarya’mızda insanı, doğayı ve canlıları öncelik almayan hiçbir çalışmayı onaylamamız mümkün değildir.  CHP olarak bu konu da gereği ne ise onu yaparız, yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

KOMİSYON TEKLİFİ

Daha önce yapılan kum ve taş ocaklarıyla ilgili bir teklifi hatırlatan Özkoç, “Şehir de bir komisyon kurulması gerekiyor. Şehrin neresinde bir güzellik var ise orada bir yağma, talan ve rant görüyoruz. Yolunu bulan ve bir şekilde izin alarak; sanki kendi çıkarları için değil de memlekete hizmet ediyormuş gösterenlere karşı birlik olmamız şart. Geniş katılımla kurulacak Bakanlık onaylı bu komisyon bu tür çalışmaların yapıldığı ya da yapılacağı yerlerle ilgili karar versin. Yaşam, doğa, canlılar ve kriterleri göz önüne alsın, değerlendirsin. Bunu yapan iller var” dedi

TOPLUM REFLEKSİ

İsviçre’de alınan bir kararı hatırlatan Özkoç, “İsviçre’de havai fişek atımına sınırlama geldi. Havai fişeklerin köpekler üzerinde yarattığı olumsuz psikolojik etki göz önüne alınarak böyle bir karar verilmiş” diye örneklendirme yaptı. Sakarya’nın Allah’ın her şeyi bahşettiği bir cennet olduğuna dikkat çeken Özkoç, “Ovamız, yaylamız, gölümüz, nehrimiz, denizimiz, akarsularımız bizim her şeyimiz var. Bu memleketin doğal zenginlikleri korumak için, neden toplum olarak ta refleks göstermiyoruz” dedi.

CHP İNCELEYECEK

Kentin tüm kaynaklarının bu kentin vatandaşlarına ait olduğuna dikkat çeken Özkoç, “Güzel Sakarya’mızın geleceğini hoyratça kendi menfaatine kullananlara karşı şehir olarak dik duralım. Sesimizi çıkaralım. Benim dağımı, taşımı, meramı, yaylamı kimse elimden alamaz. Meyve ve sebze diyarı dediğimiz Pamukova’mızda böyle bir taş ocağının güneyi katletmesine nasıl izin verelim. CHP olarak çalışmalarımızı başlattık. Gerekli incelemelerin ardından gür bir şekilde sesimizi haykıracağız” diye konuştu.  Haber: Metin IŞIKER

Editör: TE Bilişim