DERNEKLER, DERGİLER…

8 yıl önce Sakarya Başörtüsü Platformu adıyla başlayan ve uzun süredir Sakarya Adalet Girişimi’yle birlikte süren adalet ve özgürlükler mücadelesi, 400. hafta basın açıklamasıyla devam etti. Diriliş Saati Dergisi, İlim ve Hikmet Vakfı, Ribât Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi, Sakarya Dayanışma Derneği ve Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciği’nin bileşenlerini oluşturduğu SAGİR adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Emin Duman yaptı.

ADALETİN SESİ

‘Bugün, 400 hafta önce bu meydanlarda başlayan şanlı bir direnişin canlı şahitleri olarak toplanmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz. Tevhid mücadelemizin bize yüklediği bir sorumluluk olarak; tam 400 haftadır bu meydandan her türlü zulme karşı adaletin sesi olmaya, peygamberî gelenekten bizlere tevarüs eden ‘her türlü fesada başkaldırı’ vecibemizi yerine getirmeye gayret gösterdik.

İKTİDAR ZULMÜ

‘Bildik ve hatırlattık ki İslam, zihinleri uyutmak, alıştırmak, onları vazgeçilmezlerin kölesi yapmak için değil; özgürleştirmek, diriltmek ve Yaradan’a hakkıyla kulluk için çağrıda bulunmuştur. Bu çağrıya binlerce kez icabet ettik. Rabbimizin otoritesini tanımayan her türlü iktidara karşı, dahası onların her türlü zulmüne karşı her şekliyle mücadele ettik’ dedi.

Editör: TE Bilişim