Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünce orman yangınlarına hazırlık kapsamında eğitim ve tatbikat düzenlendi. Eğitim Programına Adapazarı Orman işletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, Orman İşletme şefleri, orman muhafaza memurları, arasöz şoförleri ve yangın işçiler katıldı.
BİLGİ
Eğitimde orman ve kırsal alan yangınlarına hazırlık, kişisel koruyucu donanım, haberleşme, orman yangınlarına müdahale tedbirleri, yangın araç gereç, malzemeleri ve ekipmanları Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Bayram Cankut tarafından katılımcılara anlatıldı.
POYRAZLARDA
Eğitimin ikinci bölümü tatbikat şeklinde Poyrazlar Mesire yerinde gerçekleşti. Olası bir orman yangınıyla mücadelede ekiplerin zamanında, etkili ve hızlı bir biçimde müdahale edebilmesi ve gerekli olan makine ve ekipmanların, Arasöz ve ekipmanların yangın esnasında kullanımı uygulamalı olarak yapıldı.
ARAZÖZLER
Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen son olarak  Arazöz ekiplerinin hortum serme ve su sıkma tatbikatlarını sık sık yaparak, ekipteki işçilerimizin tamamının  arasözün tüm malzemelerini pratik olarak kullanır halde olmalarının önemi vurguladı.

Editör: TE Bilişim