Yenilenmeye gitmezsek ilk seçimde 30 Mart tekrarı yaşanır” dedi.

CHP İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, 2015 genel seçimlerine CHP kadrolarının yenilerek girmesi gerektiğini söyledi. Adapazarı ilçesi dahil tüm örgütlerin çok acil yenilenmesi gerektiğini ifade eden Curoğlu, “2015 seçimlerine yeni ve genç kadrolarla girmemiz gerekiyor.İl ve İlçe yönetimleri işlevini yitirdi.Bu kadrolarla girilecek 2015 genel seçimlerinin CHP için 30 Mart’ın tekrarı olacaktır” dedi.

YENİLENME ŞART
Curoğlu, “Parti artık kurumsal kimliğini kazanmalı. Örgütler zayıf kalıyor bunu da benim başarısızlığımmış gibi kamuoyuna yansıtılıyor. Kaliteli İl ve İlçe yönetimlerinin acilen oluşturulması gerekiyor. Genel Merkez Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası İl ve İlçelerin durumunu ele alırız dedi. Umarım bu yenilenme gerçekleşir” dedi

ERDEM’E SUÇLAMA
Yerel seçimler de yaşanan başarısızlığın tek sorumlusunun İl eski Başkanı Yaşar Erdem olduğunu söyleyen Başkan Curoğlu, “Bana kim oy verecek diye örgüt oluşturur, kongre kazanma hesapları yaparsan böyle seçimlerde çökersin. Bu başarısızlığın sorumlusu Yaşar Erdem’dir. İl Danışma Kurulu toplantısında kalkmış il örgütü başarısız diyerek istifa etmemi istiyor. Çıkıp bu örgütleri ben oluşurdum başarısızlık benim diyemiyor” dedi.
Levent ERİŞ

MHP’ye çattı
Şehirde muhalefet boşluğu olduğuna dikkat çeken Curoğlu, “Meclislerde var olan MHP’nin bu boşluğu dolduramadığı ortada. MHP bu boşluğu dolduramadığı için iktidar da siyaset meydanında istediği gibi at koşturuyor. Bu durum iktidarın da işine yarıyor” dedi.

AKM İHALESİ
Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) ihalesinin baştan beri yanlış olduğunu dile getiren Curoğlu, “Sanki bir kişi için yapılan özel bir ihaleymiş görüntüsü vardı. İptal edilmesi iyi oldu, şartları iyileştirilerek herkesin bu ihaleye girebilmesi doğru olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim