ÇİÇEK ÇİKOLATA

Öğrenciler, Aktaş’ın ziyaretine çiçek ve çikolata ile gittiler. Emniyet Müdürü Aktaş öğrencileri oldukça sıcak ve samimi bir hava içerisinde karşılayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyarette teşkilatın kuruluşu ve polislikle ilgili öğrencileri bilgilendiren Aktaş, Polis Teşkilatı’nın tarihinden de bahsetti.

KUTSAL MESLEK

Aktaş ‘Polislik, zor, stresli ve yorucu ama bir o kadarda zevkli bir meslek. Bütün tehlikeli yönlerine rağmen insan hayatını korumaya yönelik hizmet ifa etmesi açısından kutsal bir yönü var. Toplumda olabilecek her türlü olumsuzluk ve asayişi bozucu durumlarda polis vatandaşın yanında ve tehlikenin içindedir. Diğer yandan polis vazifesi itibariyle suç olmadan engelleme ve masumları korumakla yükümlüdür’ dedi. Öğrencilerin polislik mesleğini tavsiye edip etmediği sorusuna ise, ‘Yeniden hayata gelecek olsaydım yine polis olurdum’ diye cevap verdi.

GELECEĞİMİZİN GÖZBEBEĞİ

‘En çok hangi tür olaylar sizi üzüyor?’ diye soran Işık Koleji öğrencilerine, ‘Kötülüğün her türlüsü beni rahatsız eder. Ama özellikle gençlere, öğrencilere yönelik uyuşturucu türü zararlı maddelerin satılması gibi olaylar karşısında rahatsızlığımız bir kat daha artıyor. Geleceğimizin gözbebeği çocuklarımızı koruma refleksimiz her şeyin önünde gelir.’ diye cevap verip zararlı maddeler konusunda öğrencilerin çok dikkat etmesini istedi.

Editör: TE Bilişim