1/25000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili Dörtyol esnafı ile sanayide bir araya gelen Başkan Toçoğlu, sanayi esnafı için umutlu konuştu. Toçoğlu, “Eğer burada çeşitli imalatların yapılabileceği merkezi iş alanları olarak düzenlenmesine onay verirseniz bu talebinizi bize ulaştırın. Bu bölgeyi merkezi iş alanı olarak belirleyelim. Sanayi alanı olarak kalmak istiyorsanız da böyle kalabilir” dedi.
ALİŞAN EŞLİK ETTİ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Dörtyol sanayi esnafı ile 1/25000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili istişare toplantısında buluştu. SESOB Başkanı Hasan Alişan, Başkan Toçoğlu’na eşlik ederken istişare toplantısına bölge esnafları da katıldı. Toplantıda konuşan Hasan Alişan, “Burada amacımız esnafımızın sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte konuşarak çözüm yolları üzerinde durmak, şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirirken aynı zamanda esnafımızın da durumunu göz önünde bulundurarak hareket etmektir’’ dedi.
KARAR SİZİNDİR
Esnaflarla istişare yapmanın önemine dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, “Sizinle bu konuyu istişare ediyoruz. Siz diyorsunuz ki, yok hayır, merkezi iş alanı olmasın, biz yolumuza böyle devam edelim, bu da kabulümüzdür. Burada kararı verecek olan sizlersiniz. Ama bahsettiğimiz teklif sizin ilginizi çekiyorsa, biz, o zaman buraya merkezi iş alanı olarak işleriz. Siz yine işinize devam edersiniz, faaliyetlerine devam edersiniz. Ancak tek bir engel çıkar karşınıza. Bulunduğunuz alanlara yeniden bir sanayi tesisi yapmak isterseniz bunu yapamazsınız. Bizim sizden istirhamımız, bunu kendi aranızda istişare edin ve bize fikrinizi söyleyin. Bu teklifimizi kabul ederseniz ona göre çalışma yapacağız’’ diye konuştu.
SIKINTILI GÜNLER
Dükkânların takas edilmesinin söz konusu olmadığını ve Kentsel Dönüşüm ile bir ilgisinin de bulunmadığını anlatan Toçoğlu Bugün Dörtyol sanayi esnafının sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Toçoğlu, Sanayinin değer kaybettiğini ve burada bir şeylerin yapılması gerektiğini kendilerinin de bildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim