KATKI SAĞLAMAK

Her hafta çeşitli etkinlikleri öğrencilerle buluşturmaya devam eden Sakarya Meslek Yüksekokulu, Sakarya’nın önde gelen iş ve eğitim çevrelerinden isimleri öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Üniversite’de ağırlıyor.

İNSAN KAYNAKLARI

Sakarya Meslek Yüksekokulu, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Tırsan şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Şahan’ı konuk etti. Büro Yöneticiliği ve Asistanlığı Programı öğrencileriyle bir araya gelen Şahan, gelişen üretim stratejileri ve insan kaynakları planlamalarıyla ilgili seminerinde, işe alma süreçleri, çalışan eğitimleri ve motivasyonlarıyla, iş verimi konularında bilgi verdi.

ÖNCEDEN TESPİT

Şahan, ekip çalışmasının zaruret olduğuna dikkat çektiği konuşmasında her iş gücünün planlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Şahan, ‘Kervan yolda düzülür anlayışıyla hareket edersek, planlama çalışmasına ayırmamız gereken zamanı, üretim aşamasında fazlasıyla harcamaya başlarız. Eksiklerimizi, olası hatalarımızı, işe başlamadan önce tespit edip önlem almamız gerekiyor” dedi.

KAĞITTAN BİNA

Şahan, yanında getirdiği kağıt ve bantlarla da öğrencilere uygulama çalışması yaptırarak öğrencilerin keyifli anlar yaşamasına neden oldu. Gruplar halinde gerçekleşen uygulama becerisinde öğrencilerden ellerindeki kağıt ve bantlarla birkaç katlı bina maketi yapmalarını isteyen Şahan, grup çalışmasının, müşteri memnuniyetinin ve iş bölümünün önemini anlattı. 

Editör: TE Bilişim