UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Girişimcilik Destek Programları kapsamında, Sakarya Üniversitesi KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden biri de Sakarya Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılacak. Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda okumakta olan farklı programlardan 30 öğrencinin katılacağı eğitim, 24 saati atölye çalışmaları ile toplamda 70 saat olarak 16-29 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Eğitimler sonunda başarılı olan öğrenciler Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanacaklar. Sertifika alan genç girişimciler bir iş planı yazarak KOSGEB’e başvurdukları takdirde, 30.000 tl’lik KOSGEB hibe desteğinden yararlanma fırsatı elde etmiş olacaklar.

KARİYER FUARI

MEYOK Koordinatörlüğünce Sakarya Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik Kariyer Fuarı. Sakarya Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO, Sakarya Ticaret Borsası, SESOB ve SMMMO işbirliği ile düzenlenecek fuar, Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerin, Türkiye’deki işletmelerin İnsan Kaynakları Uzmanları ile bir araya gelmesini sağlamak amacıyla, 24-25 Nisan tarihlerinde Sakarya Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

BİLİNÇLENDİRME

Sakarya Meslek Yüksekokulunda haftanın belirli günlerinde düzenlenen Sektörle Buluşma Günleri yoğun bir program akışı ile devam ediyor. Öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak etkinliklerin önemini belirten Sakarya MYO Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile bir araya getirerek; onları sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikler konusunda bilinçlendiriyoruz ve geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

ETKİNLİKLER

2012 yılından itibaren eğitim öğretim dönemleri içerisinde Sektörden uzmanlarla öğrencileri buluşturan etkinliğe bugüne kadar birçok işletme ve kamudan uzmanlar konuk oldu. 17 Nisan’da düzenlenecek etkinlikte ‘Gazetecilik ve Türkiye’de Yabancı Bir Gazeteci Olmak’ konulu semineri ile Todays Zaman Köşe Yazarı Klause Jurgen, ‘Novartis Sosyal Sorumluluk Yaklaşımı ve Örnekleri’ konulu semineri ile Novartis Kurumsal İletişim Müdürü Tuba Sözeri Meslek Yüksekokulu’na konuk olacaklar.  18 Nisan’da Neutech Kimya Mühendisi Yavuz Sarı ise ‘Hijyen ve İlaç Sektörü’ konulu semineri ile Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle buluşacak. 

Editör: TE Bilişim