Geçtiğimiz ay 15. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiren ve 4. kez tekrar başkanlığa getirilen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci; Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaretlerine başladı. Her hafta düzenli olarak sürdürdükleri protokol, üye adayı ve üye işyeri ziyaretlerine devam ettiren Halit İnci Başkanlığı’ndaki MÜSİAD Sakarya Şubesi; önceki günde Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz’a makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. MÜSİAD’ın 35 ilde şubesi, 45 ülkede de 120 temsilcisinin bulunduğu ifade eden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci; önümüzdeki günlerde İzmir’de gerçekleşecek olan MÜSİAD GİK Toplantısı’nda sağlık konusunun ele alınacağını belirterek, bu konuda toplantıda Sağlık Bakanlığı’na bizzat sunacağı sorunları, çalışmalar ve istekleri içeren dosyayı Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz’dan istedi.
PRATİSYEN
Sakarya’da pratisyen hekim sıkıntısının devam ettiğini hatırlatarak dile getiren Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, ilimize göreve geldikleri ilk gün itibariyle çalışmalarına başladıklarını dile getiren Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, “İlimizde Acil Servislerde çalıştırılmak üzere acilen en az 30 Pratisyen Hekim’e ihtiyaç var. Özellikle Acil Servislerde görevli olan hekimlerimize doktor ayırımı yapmadan sabit (nöbet) ücreti verilmelidir” dedi.
TASARRUF
Göreve geldikleri ilk gün itibariyle çalışmalarına başladıklarını dile getiren Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz; Sakarya’da 3 ayda 1 milyon tasarruf sağladıklarını söyledi. Sakarya’daki 14 kamu hastanesinin kendilerine bağlı olduğunu hatırlatan Dr. Ünal Küçükyılmaz; “Göreve geldiğimizde 10 milyon liralık ihale yaptık. 14 kamu hastanesini birbirine bağlayarak, her şeyi ile havuz sistemi oluşturduk. Yoğun bakım ünitesini 34’e çıkararak, anne oteli kurduk. Normal yoğun bakımları artırma çalışması içine girdik” diyerek, çalışmalarını anlattı.

Editör: TE Bilişim