Mühür Bozma'nın 3 yıla

kadar hapis cezası var!

SEDAŞ,Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ'ın kaçak elektrikle mücadelesinin tüm hızıyla devam ettiğini, Türk Ceza kanununa göre, kaçak elektrikle mücadele kapsamında 'Mühür Bozma'nın, 3 yıla kadar hapis cezasına yol açacak büyük bir suç olduğunu' belirtti.

 

Güven, sayaçların üzerinde Bakanlık ve Dağıtım Şirketine ait mühürler olduğunu belirterek, bu mühürlerden sayacın alt kısmında kullanılan klemens bağlantı kapağına ait mühre, dağıtım şirketinin yetkili personeli dışında hiç kimse tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini ve müşterilerin bilgilendirilmesi konusunda, Elektrikçiler Odaları ve EMO(Elektrik Mühendisleri Odası) ile işbirliği yapacaklarını belirtti.

MAZERET DEĞİL

Güven, "Müşterilerimizin hukuki yaptırımlarla karşılaşmamaları için mühür bozma konusunda bilgili ve bilinçli olmalarını, sayaç mühürlerinin korunması konusunda çok duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü, Ceza Hukukunda, yapılan bir fiilin suç olduğunu bilmemek mazeret olarak kabul edilmemektedir" diye konuştu.

TCK'YA GÖRE SUÇ

'Yükümlülüklerini yerine getirmeden Elektrik Dağıtım Şirketinin mevzuata uygun olarak kestiği ve mühürlediği elektrik sayacının mührünü bozarak, kendisi açan veya başkasına açtırarak kullanan aboneler hakkında, TCK 203. Maddesine göre 'Mühür Bozma' suçu kapsamında işlem yapıldığını ifade eden Bekir Sami Güven, borcunu ödemeden yada abone olmadan mühür kopararak elektrik kullanılmasında kaçak elektrik kullanım hükümlerinin uygulandığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim