30 ÜLKE

Olimpiyatlarda aralarında Amerika, Almanya, Mısır, Endonezya, Ukrayna, Romanya, Kenya gibi ülke temsilcilerinin de yer aldığı final yarışmasında Türkiye'yi Fizik alanında Sakarya Fatih Koleji 6.sınıf öğrencileri Enes Berk Yetim ve Hacı İsmail Tamer’in hazırladığı "Trafikte Son Uyarı" isimli proje temsil etti. 25-27 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılan 7. İYİPO Genç Mucitler Proje Yarışması, Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te yapıldı.900 projenin başvurduğu yarışmaya 30 ülkeden 115 proje davet edildi.

SHERATON OTEL

Finale kalan matematik, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik ve bilgisayar dallarında projeler Tiflis Sheraton Otel’de sergilendi. Ödül töreni Gürcistan Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldı.Törene Milli Eğitim Bakanı Giorgi Margvelashvili,Bakan Yardımcısı Aluda Goglichidze, Türkiye Gürcistan Büyükelçisi  Levent Erdoğan,Uluslar arası Karedeniz Üniversitesi Rektörü Şevket Ercan Tunç da katıldı.

TRAFİĞE ÇÖZÜM

Çoğunluğu lise öğrencilerinin hazırladığı olimpiyatta derece alan ortaokul öğrencileri Enes Berk Yetim ve Hacı İsmail Tamer’in projesi, trafik kazalarını azaltıp, muhtemel kazaları da önlemeyi amaçlıyor. Sakarya Fatih Koleji öğrencileri Enes Berk Yetim ve Hacı İsmail Tamer, ‘Özellikle dünyamızda trafik kazalarının çoğu aşırı hız ve dikkatsizlikten dolayı meydana gelmektedir.Yaptığımız projede bu konuya çözüm bulmayı amaçladık.

Editör: TE Bilişim