ÇOCUK TİYATROSU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4’ncü sınıflara yönelik hazırladığı proje Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçemizde de başlatıldı. Proje kapsamında ilçemizde 13 Mayıs Pazartesi başlayan eğitici çocuk tiyatrosu gösterimi Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunla son buldu.

GÖREVİNİZ BÜYÜK

Tiyatro gösterisi öncesi çocuklara bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Bu projeyle hem çok eğleneceksiniz hem de şehirde yaşarken neler yapmamız gerektiğini göreceksiniz. Bugün burada 450 öğrenci var. Hepiniz bu salona birer kağıt atsa burası kirlenir belki salon olduğu için burayı temizlemek kolay olur ancak her biriniz bu çöpleri farklı yerlere atarsanız, temizlemesi zor olur. Bu kez ne yapıyoruz biz toplatıyoruz. Ama bunun içinde para harcıyoruz. Burada size büyük görev düşüyor. Çevreyi temiz tutarsanız bizde size daha çok oyun alanları yaparız. Size daha çok hizmet etmiş oluruz.” dedi.

PARK SAYIMIZ

Başkan Dişli, park ve bahçeler konusunda da çocuklara örnekler vererek, “Eğer yaptığımız parkı da korursanız, biz bu kez onların tadilatına vereceğimiz parayla size daha başka güzel parklar yaparız. Park sayınızı arttırırız. Şuan park sayımız 140 ama bu sayı yeterli değil. Bu sayıyı arttırmak için elbirliği ile çalışıp yapılan parkları da koruyacağız. Hepiniz birer Çevre Müfettişi olarak çevrenizi koruyacaksınız. Şimdiden hepinizi tebrik ediyorum yeni görevinizde başarı diliyorum” diye konuştu. Sakarya’da 33 okulda 3 bin 400 öğrencinin katıldığı tiyatro gösterileri sonunda 4.sınıf öğrencilerine “Çevre Müfettişleri” kimlik kartları verilecek.

Editör: TE Bilişim