Şehit yavrularımızı empati kurarak geri getirin, empati kurarak kolunu, bacağını, gözünü kaybetmiş gazilerimizin uzuvlarını geri getirin”

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Niyazi Borinli, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı olan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün, terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Üstün katıldığı bir televizyon programında çözüm sürecine ilişkin Öcalan’ın serbest kalabileceğini ima etmiş, “ir insan barış için önemli adımlar atmışsa kendisi için de bir güzellik yapılmasını bekler. Kendimi onun yerine koyup empati yapacak olursam, 30 yıllık kanı durdurma konusunda katkı sağlamışsınız, yeni bir süreci başlatmışsınız” ifadelerini kullanmıştı.

EMPATİ KURUN

Üstün’ün açıklamalarına tepki gösteren Borinli, “Sayın vekil kendini birde bizim yerimize koysun, bizim ne acılar içinde olduğumuzu düşünerek empati kursun. Bu vatan için binlerce şehit verilmiş, binlerce malül gazi uzuv kaybetmiştir.     Bizi yönetmek için seçtiklerimiz duygusal davranmamalı, söylemlerinde dikkatli olmalıdırlar.    Bunlar bizleri derinden yaralamaktadır ve üzmektedir.     Bizim şehit olmuş yavrularımızı empati kurarak geri getirin, empati kurarak kolunu, bacağını, gözünü kaybetmiş gazilerimizin uzuvlarını geri getirin. Şehitlerimiz ve malül gazilerimiz affetmez, bu millet sizi hiç affetmez” dedi. 

Editör: TE Bilişim