YOL TUTUŞ-FREN

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Michelin tarafından üretilen BFGoodrich’in All-Terrain ve Mud-Terrain lastikleri gerçek kullanıcı ve arazi koşullarında test edildi. Her iki lastik modeli de testin katılımcılarına, performansı, dayanıklılığı ve konforu ile farklı bir sürüş deneyimi yaşattı. VW Amarok model araçlara takılan All-Terrain lastikler asfalt ve arazi şartlarında test edilme imkanı buldu. Sapanca’da oluşturulan zorlu ve özel bir parkurda gerçekleştirilen test esnasında sürücüler, lastiklerin yol tutuş, fren, konfor gibi birçok performansını deneyimleme şansı buldu.

FAZLA KRİTER

BFGoodrich Mud-Terrain ise daha zorlu bir testten geçerek, sert bir off road ve tırmanma parkurunda ünlü ralli pilotu Volkan Işık ile görücüye çıktı. Off road araçlar için tasarlanan Mud-Terrain’in kanıtlaması gereken oldukça fazla kriter ve karşılaması gereken oldukça fazla performans bulunuyordu. Özel olarak tasarlanan parkurda gerçekleştirilen sürüş testinde Mud-Terrain, her türlü arazi koşulunda yoluna devam ederek kendisini ispatladı.

GERÇEK KULLANIM

Sürüş testlerine katılan Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “Her ürünümüzü, performans bütünlüğünden ödün vermeden kullanıcı ve araç ihtiyaçları doğrultusunda üretiyoruz. BFGoodrich lastikleri 4x4’teki bilgi ve teknolojisini binek lastiklere de aktarmış bir marka ve her türlü arazi koşuluna uygun lastikler üretiyor. Ürettiğimiz her lastikte ilk amacımız performans bütünlüğünden ödün vermeden kullanıcı ve araç ihtiyaçlarına gore üretim yapmaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz testlerde de görüldüğü gibi gerçek kullanım koşullarında yola devam etme ilkesini kanıtlamış olduk” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim