Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Prof.Dr.Münir Kutluata, geçen Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası partiye yöneltilen eleştirilere cevap vermek için partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Kutluata’nın yanı sıra İl Başkanı Levent Bülbül de katıldı. Basın toplantısında seçim sonrası Kutluata’nın, “MHP iktidar olmak için kurulmadı” sözü de soruldu. Sözüne açıklık getiren Kutluata, “Ben iktidar olmak için kurulmadık sözünü AKP ile kıyaslamak için söylemiştim” dedi.

MHP’NİN PRENSİPLERİ
MHP’nin bir gün mutlaka iktidar olacağını, bunu ancak ideallerinden taviz vermeden yapacağını kaydeden Kutluata, “MHP kendi prensipleri ve özü ile iktidara gelmek için kurulmuş bir partidir” dedi. Basın toplantısında 17 Aralık operasyonuna da değinen Kutluata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kanunları engelleyemeyiz ama devletin bir hafızası olması gerekiyor. O bakımdan herkes MHP ile uğraşıyor. Başbakan Erdoğan yolsuzlukların üstünü örtmeye çalıştı. MHP mecliste olduğu sürece yolsuzlukların üstü örtülmeyecek. Bunu bildikleri için herkes MHP ile uğraşıyor.”

UZLAŞMA KOMİSYONU
“Uzlaşma Komisyonunda MHP olmasaydı, terör örgütü ile yapılan görüşmeler suç olmaktan çıkacaktı” diyen Kutluata, “Ancak şu anda bunu başaramadılar, terör örgütü ile yapılan pazarlıklar yasada suç olarak duruyor. Hatırlarsınız, MHP’yi 2011 yılında meclis dışında bıraktırmak için de çok çalışıldı. Biz kanunları engelleyemeyiz ama devletin bir hafızası olması gerekiyor. O bakımdan herkes MHP ile uğraşıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim