NEDEN?
Muhtarlarla buluşmasında SEDAŞ konusuna değinen Milletvekili Münir Kutluata, ‘Enerji üretmeden işi sadece fatura tahsil etmek olan SEDAŞ, alacaklarıyla ve yapılan yatırımlarıyla neden ve nasıl özelleştirildi? Bunun cevabı verilmelidir. Ancak Şeker Fabrikası için 9 yıl boyunca kota konusunda Bakanla görüştüklerini, Başbakana çıktıklarını anlatan iktidar milletvekilleri şimdi aynı taktiği SEDAŞ konusunda yürütüyorlar’ dedi.
MÜCADELE
Kutluata, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve muhtarları ziyaret etti. Erdal Erdem, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, muhtarlar olarak kendi sorunlarından önce vatandaşın ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında mücadele gösterdiklerini anlattı. Erdem, ‘Sakarya için kafa yorarken, şehre bir şey kazandırabilmenin mücadelesini sergiliyoruz. Vatandaş, muhtar, belediye, milletvekilleri ve bakanlar zincirin bir halkasıdır’ dedi.
KUTLADI
Erdem konuşmalarını dinleyen ve notlarını alan Münir Kutluata ise, ilk önce muhtarları çalışmalarından dolayı tebrik etti. Kutluata, ‘Muhtarların bu toplumun öncüleridir. Sizleri kendi sorunlarınızı bir köşeye koyup yaptığınız çalışmalardan dolayı kutluyorum’ dedi.

Editör: TE Bilişim