İl Teşkilatında basın toplantısı düzenleyen ilçe başkanları, ülkücü hareketin zarar görmemesi için görevlerinin başında kalacaklarını açıkladı.
MHP İl Teşkilatı'nın Genel Merkez tarafından yenisi oluşturulana kadar kapatılmasının yankıları sürüyor. MHP’nin 16 ilçe başkanının katıldığı istişare toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi. İlçe başkanları adına açıklama yapan MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı, ‘Bildiğiniz üzere 4 Kasım Kurultayı'nın ardından yaşanan süreçte ve daha sonrasında 7 Şubat günü il teşkilatımız, Genel Merkez tarafından kapatılmıştır. Sakarya’daki ülkücülerin iradesi olarak görevini yürüten İl Yönetimimiz Teşkilatın kapatılması suretiyle görevden uzaklaştırılmışlardır’ dedi
BİLDİRİ OKUDU
İlçe Başkanlarının imzaladığı bildiriyi okuyan Pınarcı, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sakarya’da aldığı bu yaranın daha da derinleşmemesi için gerek yönetim kurullarımız ve istişarelerimiz doğrultusunda İlçe Başkanları olarak Yönetim Kurullarımızla birlikte göreve devam kararı aldık’ dedi. Pınarcı, İl Başkanlığa atamalar konusunda, ‘Genel Merkez ne yönde karar verecek hepimiz bekleyip göreceğiz” dedi. Bazı ilçe başkanlarının katılmadığı basın toplantısında alınan kararın tüm ilçeler tarafından ortak bir karar olduğunu açıklayan Pınarcı, hiçbir ilçe başkanının istifa etmeyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim