BEKLENTİLERİ KARŞILAMALIYIZ

MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Banu Garlı, Nurcan Serdaroğlu ve Selin Akar, Türkiye Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkan Yardımcısı Selim Özen, Dernek üyesi Aykut Sarıkaya, İbrahim Kaya ve engelli vatandaşlarla bir araya gelen MHP’li heyet sorunlarını dinleyip, talepleri ve beklentileri konusunda neler yapabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ENGELLİLER FAYDALANAMIYOR

Engelli aileleri, MHP’li yöneticilere şunları söyledi, “Bugün baktığımızda engelli araç park yerlerinin işgali yanlış konumlandırılması, aynı zamanda değiştirilen encümen kararıyla engellilere sunulan ücretsiz otopark imkânının ortadan kaldırılması, spor alanlarının engelli vatandaşların spor yapabilmesi için uygun olmaması söz konusu.  2022 engelli aylığının ödenme şartlarında yapılan değişiklikle, aile içinde kişi başı gelirin aylık 119 TL’nin üzerinde olması durumunda engelli vatandaşımızın bu devlet desteğinden faydalanamıyor”

DUYARLILIK BEKLİYORUZ

“Bu kanun değişikliği birçok engelli vatandaşımızın devlet desteğinden mahrum bırakılması anlamına geliyor.  Bunun dışında ibadetimizi yapabilmek adına karşılaştığımız zorluklar var. Camilerimiz ve şehir tuvaletlerini engelli vatandaşlarımız göz ardı edilerek inşa ediliyor. Kültür sanat alanlarında engelliler düşünülmüyor. Bizler bu sorunların çözüme kavuşması noktasın siyasi irade ve toplumumuzdan duyarlılık bekliyoruz”

Editör: TE Bilişim