ENGELLİ AİLELERİYLE

MHP Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Garlı, Nurcan Serdaroğlu ve Selin Akar, Engelliler Haftası nedeniyle Kent Park’ta düzenlenen Engelliler Şenliği’ne katıldı. Beyazay Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Ayşe Sadi Ünal Rehabilitasyon Merkezi temsilciliklerini ziyaret eden MHP’li üyeler, engelli çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi; sorunlarını, isteklerini dinledi.

DEMİREL’İN MESAJI

MHP’liler, Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in mesajını Sakaryalılarla paylaştı. Demirel’in mesajında “Bugün için bildiğimiz özel durumlu vatandaşlarımızın, yalnızca yüzde 2’sinin eğitim şansı elde edebildiği ve yalnızca yüzde 50’sinin okuryazar olduğu. Hükümetin 2005 yılında çıkarılan kanun gereği, engellilerin erişilebilirliğini sağlamaları için belediyelerde dâhil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, binalar, yollar, açık alanlar, kültürel ve sportif çalışma mekânlarının uyumu için tanınan 7 yıllık süre dolmak üzereyken, yeni bir yasayla engellilerin erişebilirliğinin önüne en büyük engeli koyduğu gerçeği hepimizin malumu. Ancak yapılanlar bununla da sınırlı kalmadı”

YASA TEKLİFİ SUNDUK

“Biz MHP olarak, evrensel bir sorun olan bu konunun, parti perspektiflerinin dışında bir yaklaşımla ele alınması gereğine olan inancımızla; mevcut durumun ve sorunların tespiti, çözüm önerileri, denetimi ve yaptırımların takibi, eğitim, istihdam, sağlık, sosyal haklar bakımından gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için gerekli desteği vereceğimizi her platformda açıkladık. Gereken düzenlemelerle ilgili yasa tekliflerimizi TBMM’ye sunduk. Özel durumlu yakınları için ‘Ya benimle, ya benden önce’ diyenlerin acısını yüreğinde hisseden bizler, toplumsal duyarlılığın gelişmesi, devletin koruyuculuğu ve milletin sorumluluğuyla her engeli aşacağımıza inanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim