DÜNYADA

Düzenlenen toplantıda MHP Akyazı Kadın Kolları Başkanı Neslihan Avcı konuşma yaparak, Türkiye’de kadınların yarısına yakın kısmının aile içi şiddete maruz kaldığını belirterek, 2013 yılında kadına yönelik şiddetin, töre cinayetlerinin son bulmasını temenni etti. Avcı, “1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü her yıl kutlanmış olsa da, dünyada her 3 kadından 1’i aile içi şiddete maruz kalıyor”

ÇOCUK

“Türkiye de ise kadınlarımızın yarısı şiddet görüyor. Şiddete tacizler, cinayetler de ekleniyor.

Yıl 2013. Töre, örf, adet, gelenek denilerek hayatları hiçe sayılan çocuk yaşta evlendirilen, kızlarımız var. Oysa ki bizler; “Kime hizmet edelim ya Resulallah” diye sorulduğunda 3 kere “Anne” dedikten sonra “Babana” cevabını veren Hz Muhammed’in ümmetiyiz” dedi.

 

ANLAMAK

Daha sonra söz alan MHP İlçe Başkanı Ahmet Birinci, “Cennet Annelerin Ayaklarının Altındadır” sözüyle onurlandırılan kadın kutsaldır. Her kadın bir annedir. Cephede eşiyle savaşan kadın da bir anneydi. Kadınlar bizim gönlümüzde birer anne ve çiçek olmalıdır. Kadın tüm ailenin çilesini çekendir. Kadın kutsal bir varlıktır. Dolayısıyla 2013 yılında kadına uygulanan şiddetin, töre cinayetlerinin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak değil, anlamamız gerektiğine inanıyor, saygılar sunuyoruz” diye konuştu.

TOPLUM

Son olarak söz alan MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Özdemir ise şunları söyledi; “Bizler her fikri sorulan bireyler olmak istiyoruz. Bizler insanız, bireyiz ve her erkekten daha güçlüyüz. Biz aile idare ediyoruz, biz evlat yetiştiriyoruz, biz aile ekonomisini idare ediyoruz. Biz toplum değerlerini görüyoruz, komşuluk yapıyoruz. Biz kuvvetliyiz kadınlar, kuvvetliyiz” 

Editör: TE Bilişim